Bestyrelsen har besluttet, at der til klubbens medlemmer ydes et tilskud på kr. 500,- til rygundersøgelse af alle DKK registrerede gravhunde, hvor underskrift berettigede ejer er medlem af DGK og gravhunden er i alderen 2-4 år.
Der ydes et yderligere tilskud til hanhunde på kr. 500,- (i alt kr. 1.000,-), målrettet hanhunde, der forventes at have fine muligheder for, at opnå et godt resultat:
·Hanhunde med et indeks på minimum 105, på tidspunktet hvor rygrekvisition købes
·Hanhunde udenberegnet indeks (de små korthårsvarianter)men hvor hhv. far og mor har maksimalt K4.
·Hanhunde hvor mor har maksimalt K4 og hvor far er udenlandsk registreret
·Importhanner
Man kan fåtilskuddet ved at indsende kopi af diagnosekort fra DKK i 2025 tilkasserer@dgk.dk, samt oplyse sit reg. og kontonummer. Tilskudsbeløbet udbetales løbende i hele 2025.
Ligeledes ydes der et tilskud til øjenlysning på kr. 300,- til alle DKK registrerede gravhunde, hvor underskrift berettigede ejer er medlem af DGK. Man kan fåtilskuddet ved at indsende kopi af ECVO-attesten fra hundeweeb i 2025 tilkasserer@dgk.dk, samt oplyse sit reg. og kontonummer. Tilskudsbeløbet udbetales løbende i hele 2025
Der er stadig mange detaljer vi ikke kender til, og vi er i dialog med DKK om hvorledes det fremadrettet kommer til at se ud da vi blandt andet mangler svar på brugen af udenlandske hanhunde. Vi har forsøgt at nævne de væsentligste punkter i den nye lovgivning herunder:
Loven træder i kraft d. 1 juli 2025.
En hund må kun benyttes i avl hvis den er sund og rask. Er der risiko for, at hundens sundhedstilstand, udseende eller adfærd kan have en negativ effekt på tæven eller hvalpenes velfærd og sundhed, må hunden ikke benyttes til avl.
Alle gravhunde skal have foretaget en røntgen undersøgelse af ryggen i alderen 2-4 år og altid inden hunden kan bruges i avl. Med alle gravhunde menes ud over DKK gravhunde også gravhunde uden stamtavle og gravhundeblandinger hvor minimum 50% af blandingen er gravhund.
Kun dyrlæger der er særligt uddannede til at tage rygrøntgen kan benyttes (en liste med godkendte dyrlæger vil blive offentliggjort snarest ref. FVST).
Røntgenbilleder evalueres af KU-sund og kun hunde der opnår resultatet k0 – k4 kan benyttes frit i avl.
Hunde med k5+ kan benyttes én gang og kun hvis de parres med en hund med k0-k2.
Hunde må ikke parres med nært beslægtede familiemedlemmer. Så en hund må ikke parres med sine forældre, søskende, halvsøskende, hvalpe, bedsteforældre eller børnebørn.
Tæven må maksimalt må 5 kuld og maksimalt 3 kuld indenfor en periode på 2 år.
En tæve må maksimalt få 2 kejsersnit.
Hvis du vil læse mere om vilkårene er der her link til fødevarestyrelsens hjemmeside: Fødevarstyrelsen
Her kan du læse den nye bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige mindstekrav til hold af hunde. Herunder de lovkrav til avl af gravhunde der vil være gældende fra 01.07.25.
Poste et billede eller en video fra turen på Facebook eller Instagram med #agriahundegåtur2025
Det koster ingenting at være med, men vi giver 10 kroner til Dyreværnet for hver tilmeldt ekvipage 💙
Og det kunne da være helt fantastisk at slå rekorden fra sidste år, hvor vi var 4.428 tobenede og 5.666 firbenede på tur, så vi kan sende max-donationen på 55.000 kroner videre til Dyreværnet! 💪
Tilmeld dig nu og vind en luksus goodiebag 🤩
Vi trækker lod om 5 superlækre goodiebags blandt alle tilmeldte deltagere! Vinderne får direkte besked mandag d. 26. maj.